1
/
1
Odaberite jezik

Putovanje u Toskanu & Cinque Terre 13.03.

EUROPSKO PUTOVANJE
brodom i autobusom
DATUM POLASKA
13.03.2024
ŠIFRA ARANŽMANA
FT24-4018

O putovanju

1) dan SPLIT – ANCONA

Sastanak putnika za putovanje u Toskanu iz Splita istočnoj strani gata sv Duje (uz kavanu koja je na istočnoj strani zgrade trajektne luke) u 19:15 sati. Upoznavanje s vodičem putovanja i provjera broja Vašeg sjedala u autobusu (sjedala su numerirana po datumu uplate rezervacije). Ukrcaj prtljage u autobus. Vodič će Vam dati praktične informacije korisne za prvi dio putovanja. Obavljamo granične formalnosti. Na recepciji broda preuzimamo ključeve brodskih kabina. Smještaj i noćna plovidba.

 

2) dan SIENA – SAN GIMIGNANO

Putovanje u Toskanu započinjemo vožnjom preko Apenina do Toskane i grada Siene. Ovo je rodni grad sv. Katarine sienske, zaštitnice Italije, grad prepun arhitektonske ljepote: Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Palazzo Piccolomini, Loggia della Mercanzia, Duomo, S. Domenico. Nakon zajedničke šetnje u pratnji lokalnog vodiča slobodno vrijeme. Slijedi kratka vožnja do San Gimignana. Smješten je na brežuljkui bio iseljeno nakon Srednjeg vijeka. U svakom zlu i nešto dobro: izvorna arhitektura je ostala potpuno sačuvana. Danas, prolazeći gradska vrata ulazimo u vremeplov. Grad obiluje tornjevima koji su pripadali palačama bogatih obitelji, a posebno su zanimljive Collegiata, Piazza della Cisterna, Via S. Matteo. Nakon šetnje, fotografiranja i kušanja izvrsnog sladoleda krećemo prema hotelu. Smještaj u sobe. Noćenje.

 

3) dan FIRENCA

Doručak. Naše putovanje u Toskanu danas započinjemo u 8:30 sati. Odlazimo vlakom za Firencu (karte na licu mjesta uz asistenciju našeg vodiča). Ovo je  grad koji je premostio srednjovjekovlje i ustoličio suvremeni svjetonazor.  Velikani renesanse ovdje su gromoblasno progovorili kroz svoje kipove, slike, pisanu riječ i razne izume. Slična energija još vibrira gradskim ulicama, trgovima i palačama. Obilazimo u pratnji lokalnog vodiča: S. Croce, Palazzo Vecchio, Galeria degli Uffizi, Via de’ Calcaiuoli, Duomo, Battistero, Palazzo Medici Ricardi, S. Lorenzo, S. Maria Novella, Palazzo Strozzi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti. Slobodno vrijeme tijekom kojeg preporučamo posjet kupoli Katedrale, ulazak u Palazzo Vecchio, razgled Galeria degli Uffizi. Sadržaja je puno i nikome u Firenci nije dosadno. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4) dan PISA – CINQUE TERRE

Doručak i odjava iz hotela. Naše putovanje Toskana iz Splita danas započinjemo u 8:00 sati. Jednosatna vožna do obližnje Pise. Nekada slavna luka, danas je meka za turiste zbog nestvarne ljepote urbane cjeline Campo dei Miracoli: obilazimo Katedralu, Krstionicu, Camposanto i Kosi toranj. Nakon jednosatnog obilaska i kratke stanke za kupnju suvenira nastavljamo autocestom prema Ligurskoj obali. Cinque Terre je nacionalni park koji sjedinjava prekrasnu prirodu i kulturnu baštinu na Ligurskoj obali. Ovaj rajski komadić Italije je pod zaštitom UNESCO-a. Sastoji se od pet gradića na vrlo strmoj, ali slikovitoj obali. Vozimo se vlakom od mjesta do mjesta (po par minuta vožnje), fotografiramo, šetamo i obilazimo. Manarola je poznata po proizvodnji vina. Vernazza je ribarsko mjesto prekrasnih kučica u toplim i živim bojama u kojemu nailazimo na odlične restorane. Na kraju rute je Monterosso koji ima najljepše plaže od svih gradića Cinque Terre. Napuštamo Ligursku obalu i vozimo autocestom prema hotelu. Smještaj u sobe i noćenje..

 

5) dan PADOVA – SPLIT

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema pokrajini Veneto. Dolazak u Padovu očekujemo oko 10:30 sati. Obilazimo grad: Prato della Valle, najširi talijanski trg s vodenim kanalima, mostićima i prekrasnim kipovima. Zatim odlazimo do Bazilike Svetog Antuna Padovanskog uz koju je i klaustar. Razgled bazilike i slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Povratak u autobus i nastavak vožnje. Dolazak na polaznu postaju oko ponoć. Putovanje Toskana iz Splita završava!

Načini plaćanja

Cijena putovanja u Toskanu i Cinque Terre iz Splita:

  • 375,00€ (cijena s popustom) za uplate u cijelosti, na račun i 21 dan prije polaska
  • 401,00€ (redovna cijena) za uplate s odgodom: 50% cijene na račun najkasnije 21 dan prije polaska i 50% cijene kreditnom karticom na 1-6 obroka s odgodom

 

Načini plaćanja putovanja:

Prilikom prijave za putovanje u Toskanu i Cinque Terre iz Splita uplaćuje se iznos nepovratne rezervacije od minimalno 80,00 EUR. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 21 dan prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 21 dan prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 50% cijene aranžmana.

Uključeno u cijenu
included
Prijevoz brodom na relaciji Split-Ancona (unutrašnje dvokrevetne i četverokrevetne kabine s umivaonikom uključene u cijenu)
included
smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s doručkom (Montecatini Terme i Reggio Emilia),
included
Pratitelja skupine tijekom putovanja
included
prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja
included
troškove organizacije putovanja
included
Osiguranje od profesionalne odgovornosti
included
Polica jamčevine za turističke paket aranžman
Nije uključeno u cijenu
not included
Usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’
not included
Osobne troškove
not included
smještaj u jednokrevetnoj sobi i kabini (135,00€)
not included
ulaznice za Nacionalne parkove, javni prijevoz i boravišne pristojbe u hotelima (očekujte do oko 50,00€ po osobi – plaćanje kod vodiča)
not included
boravišnu pristojbu (ako je primjenjiva)
not included
putno zdravstvno osiguranje od 5,04€
not included
paket putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza od 10,05€
Napomena
putovanje se realizira u skladu s Općim uvjetima putničke agencije Okapi d.o.o. (glavni organizator) i molimo sve sudionike da se detaljno upoznaju s uvjetima otkaza putovanja; Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova, brodskih i kopnenih prijevoznih sredstava (izvanredne okolnosti na prometnicama i sl.); putovanje se realizira za najmanje 20 i najviše 55 sudionika; putovanje nije preporučeno za slabije pokretne osobe iako točniju procjenu možete napraviti kroz razgovor s predstavnikom agencije; kalkulacija je rađena za minimalno 30 sudionika, a u slučaju da putuje 20-29 sudionika primjenjiva je obvezna doplata od 80,00 EUR po putniku; agencija obavještava putnike o otkazu putovanja uslijed nedovoljnog broja prijavljenih najkasnije 7 dana prije putovanja; u slučaju porasta cijena na svjetskom tržištu od 2,5% a od datuma objave putnog paket-aranžmana agencija zadržava pravo korekcije cijene; putnik je obvezan, uz konzultaciju s organizatorom putovanja (agencijom), biti informiran o putnim dokumentima, valjanosti istih i ishođenju dodatnih dokumenata (na primjer vize, police putnog osiguranja); datum objave paket-aranžmana je 10.01.2024.