Hrvatsko zagorje

5 dana
Autobus

1) > NP PLITVICE – OROSLAVJE/TRAKOŠĆAN/TUHELJ/KRAPINA...

Polazak grupe ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja autocestom do NP Plitvice. Nacionalni park se ubraja među najljepše prirodne znamenitosti u Europi. Čini ga skupina od 16 jezera neopisive ljepote te posebna atrakcija Veliki slap… Razgledavanje Plitvičkih jezera, vožnja elektro vlakom i elektro brodićem preko jezera Kozjak. Nastavak putovanja prema Zagorju. Smještaj u hotel. Večera. Zabava. Noćenje.

2) TRAKOŠĆAN – KRAPINA – STUBICA  

Poslije doručka, vožnja za Trakošćan, dvorac obitelji Drašković. Lijepo smješten na brežuljku usred park šume, Trakošćan je istodobno kulturno-povijesni spomenik i pejzažni ambijent što čini neodoljivu cjelinu. Razgled zbirke namještaja, slika, oružja i lovačkih trofeja u dvorcu. Potom odlazak za Krapinu te posjet nalazištu arheologa D.G.Krambergera - Hušnjakovo s ostacima Krapinskog pračovjeka i Muzeju evolucije. Organizirani ručak u restoranu. Popodne, odlazak za Stubicu te posjet Muzeju seljačkih buna koji je smješten u Dvorcu Oršić i spomeniku Matiji Gupcu. Večera. Zabava. Noćenje.

3) VARAŽDIN – MARIJA BISTRICA

Nakon doručka odlazak na izlet u baroknu prijestolnicu Varaždin. Povijesna jezgra grada bogata je urbana sredina koja se sastoji od brojnih palača i vila iz doba baroka i secesije. Stari grad je utvrda iz 12. stoljeća izvrsno očuvana kroz burnu povijest, a Varaždinsko groblje biser je parkovne arhitekture i spomenik prirode. Obilazak grada u pratnji stručnog vodiča. Ručak i zatim polazak za Mariju Bistricu te razgled najvećeg Marijanskog zavjetnog svetišta u Hrvatskoj. Povratak u hotel. Sportske aktivnosti. Večera. Zabava. Noćenje.

4) ZAGREB

Poslije doručka, odjava iz hotela te polazak za Zagreb. Razgled grada u pratnji vodiča: Tehnički muzej, Zrinjevac, Trg bana Jelačića, Ilica, Gornji grad (vožnja uspinjačom uključena u cijenu), Kaptol, Katedrala, Trg sv. Marka s Crkvom sv. Marka, Banskim dvorima i sabornicom, Kamenita vrata. Ručak u restoranu. Odlazak za Zoo vrt Maksimir, razgled vrta i slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5) VELIKI TABOR – GREŠNA GORICA – DALMACIJA 

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Velikom Taboru. Jedan je od najbolje sačuvanih kasno srednjovjekovnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske. Uz novootvoreni izložbeni stalni postav možemo uživati u ljepoti arhitekture dvorca, osjetiti život prošlosti i poslušati zanimljive priče i legende. Nakon razgleda odlazak u  pravu zagorsku klet Grešnu goricu na ručak i razgledavanje imanja, životinja te upoznavanje sa starim običajima i tradicijom obrade zemlje i vinograda. Nastavak putovanja autocestom prema Dalmaciji uz pauze. Dolazak ispred škole u kasnijim večernjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE:

PRIJEVOZ: prijevoz autobusima visoke turističke klase (klima, WC, CD/DVD/video) na navedenim relacijama

SMJEŠTAJu hotelu 3*/4* na bazi  4 polupansiona (odabir mjesta/grada smještaja i Hotela prema dogovoru)

ORGANIZIRANI RUČKOVI: u Krapini, Zagrebu i Grešnoj gorici i Varaždinu

OBILASCI UZ STRUČNO VOĐENJENP Plitvička jezera, Krapina, Trakošćan, Veliki Tabor, Varaždin, Donja Stubica i Zagreb

IZLETE I ULAZNICE:  NP Plitvička jezera, Dvorac Trakošćan, dvorac Veliki Tabor, Muzej evolucije u Krapini, Muzej seljačkih buna, Tehnički muzej u Zagrebu, Zoološki vrt Maksimir, Kartu za ZET uspinjaču

OSTALO: organizaciju i vodstvo putovanja, licenciranog pratitelja putovanja, osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja,  jamčevinu za turističke paket aranžmane, osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama, osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od gubitka i oštećenja prtljage, zakonom propisani PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: Ulaznice za diskoteku, nenavedene ulaznice i obroke te skretanja s rute putovanja

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 
09:00h - 17:00h

Informacije

OIB: 05871616331
IBAN: HR40 2340 0091 1107 4369 6 kod PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d.
SWIFT/BIC: PBZGHR2X IDK HR-AB-21-060333584