06.10. - 14.10.2018.
9 dana / avionom
 
Cijena od 9.500,00kn
 
GARANTIRANI POLAZAK
 

Datum polaska: 06.10.2018.

1) subota SPLIT ili DUBROVNIK – ZAGREB – KOPENHAGEN

Sastanak putnika za putovanje u Sankt Peterburg & Baltik iz Splita u zračnoj luci Split u 05:15 sati. Putnici iz Dubrovnika okupljaju se u isti sat, a oni iz Zagreba u 07:15h. Prijava na let, predaja putne torbe, preuzimanje ukrcajne karte i sigurnosne / granične formalnosti. Let Split-Zagreb 06:15/07:00. Let Zagreb-Kopenhagen 08:35/10:30. Odlazak do središta grada i deponiranje prtljage u hotelu. Šetnja gradom u pratnji vodiča: Tivoli, Gradska vijećnica, otočić Slotsholmen, Palača Christiansborg, Kraljevska biblioteka, Kongens Nytorv s Palačom Charlottenborg i Kraljevskim kazalištem, Nyhavn, Opera, Frederiksstaden s Palačom Amalienborg, Frederiks Kirke. Slobodno vrijeme za ručak ili predah u nekoj od kavana. Zajednička šetnja niz najpoznatiju gradsku šetnicu, ulicu Stroget prema hotelu. Smještaj u sobe i odmor. Slobodna večer. Noćenje 1.

2) nedjelja KOPENHAGEN

Doručak. Deponiranje prtljage na recepciji hotela. Šetnja do crkve Vor Frue Kirke, Sveučilišta, Katedrale i skrivenih kutaka Kopenhagena. Zatim odlazak do Rundetaar (kružnog tornja) i crkve Svetog Trojstva. Prošetat ćemo do velikih gradskih parkova u kojima su poznati muzeji. Zatim obilazimo bajkoviti dvorac Rosenborg okružen parkovima. Slijedi šetnja do Kastelleta, crkve svetog Pavla i slavne Male sirene. Uz obalu se vraćamo prema strogom središtu. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima predlažemo krstarenje po kanalima Kopenhagena i individualne programe. Navečer odlazimo do zračne luke. Prijava na let za Tallinn koji traje oko 1h30min. Po dolasku smještaj u hotel i noćenje 2.

3) ponedjeljak TALLINN

Doručak. Danas obilazimo Tallinn: Dvorac Toompea na gornjem gradu, Sjedište Vlade u palači Stenbock, ruska pravoslavna Katedrala Aleksandra Nevskog, luteranska katedrala Blažene Djevice Marije. Spuštamo se u Donji grad (All-linn) očuvanu srednjovjekovnu četvrt s Trgom uz Gradsku vijećnicu, ostatke gradskih zidina, stare crkve, i nekoliko tornjeva (jednog nazivaju Debela Margareta). Smještaj u hotel. Slobodna večer za šetnju gradom i večeru u nekom od restorana. Noćenje 3

4) utorak HELSINKI

Doručak. Zanimljiv dan je pred nama. Nakon doručka u Estoniji odlazimo brzim brodom preko Finskog zaljeva u Helsinki (plovidba traje oko dva sata). Po dolasku panoramska vožnja: Trg Senata, Predsjednička palača, Vjećnica, Opera, Finlandia, Uspenski katedrala, Sibeliusov spomenik. Slobodno vrijeme za kasniji ručak u glavnom gradu Finske. Ukrcaj na super-brzi vlak za Rusiju. Vlak vozi i do 230 km/h, vožnja je izuzetno ugodna i traje nešto više od tri sata. Po dolasku u Sankt Peterburg ukrcaj u autobus i transfer do hotela. Smještaj u hotelske sobe. Fakultativno – noćna panorama Sankt Peterburga uz spektakularno dizanje mostova. Noćenje 4.

5) srijeda SANKT PETERBURG

Doručak. Panoramska vožnjom u pratnji lokalnog vodiča. Posjećujemo Utvrdu Petra i Pavla koja je izgubila svoju vojnu važnost, ali ostaje podsjetnik na osvajačke težnje Šveda prema ovom prostoru. Ovdje je Petropavlovska katedrala u kojoj su ukopani ruski carevi iz dinastije Romanovih, a počevši s Petrom Velikim. Vozimo uz Mešnikovu palaču na Vasilevskom otoku, te uz Zgradu Admiraliteta i Zimsku palaču. Nastavljamo prema Izakijevskoj katedrali (sv. Izak je svetac zaštitnika cara Petra Velikog): kolosalna kupola, ikone, mramorne ploče i granitni stupovi. Obilazimo Kazansku katedralu. Slijedi iskrcaj nedaleko Crkve Kristovog Uskrsnuća (Sveti Spas na Krvi). U blizini je Nevski prospekt. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje 5

6) četvrtak ERMITAŽ & PETERHOF

Doručak. Putovanje u Sankt Petersburg danas je jako zanimljivo jer obilazimo Muzejsku zbirku u Ermitažu. Izložbeni prostor nalazi se u nekoliko zgrada (Zimski dvorac, Mali, Stari i Novi Ermitaž). Brojne umjetnine (oko tri milijuna izložaka) i najveća zbirka slika na svijetu nisu nikada istovremeno izložene. Prostor muzeja je enorman: više od 400 dvorana. Naš posjet traje oko tri sata. Slijedi slobodno poslijepodne ili fakultativni posjet Dvorcu Peterhof kojeg je sagradio ruski car Petar Veliki. Dvorac je kompleks velebnih građevina, parkova, fontana, paviljona i vodenih kaskada i bio je ljetna rezidencija – ljetni dvorac carske obitelji. Ovo zdanje uistinu oduzima dah i predstavlja jedno od najraskošnijih mjesta cijele Rusije. Parkovi i vrtovi osmišljeni su po uzoru na najpoznatiji francuski dvorski park u Versaillesu. Krasi ga preko 150 fontana, brojne kaskade, pozlaćeni kipovi, vodeni kanali. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje 6.

7) petak VELIKI NOVGOROD

Doručak. Slobodan dan u Sankt Peterburgu za individualne programe i obilaske ili fakultativni izlet u najstariji ruski grad: Veliki Novgorod. Grad je smješten uz glavnu prometnicu od Sankt Peterburga do Moskve i nalazi se na putu od srednje Azije prema sjevernoj Europi. Osnovan je u IX.st. i bio je središte prve istočnoslavenske države. Svoj ugled i moć očuvao je do 1703. kada je status nepovratno izgubio osnutkom Sankt Peterburga. Ovo je svijet drevne Rusije, središta trgovine kožom, krznima, drvom, voskom, medom i pivom, ali i jedan od rijetkih gradova u kojemu je, uz srednjovjekovni kler i plemstvo, veliki dio stanovništva bio pismen. Obilazimo Kremlj i Katedralu Sv. Sofije (oba zdanja su pod na popisu UNESCO-ve zaštićene svjetske baštine). Ovdje pronalazimo i najstariju rusku palaču. Na nasuprotnoj obali pronalazimo trgovački dio grada s Katedralom sv. Nikole, crkvu Preobraženja, Jurjev manastir s trokupolnom Katedralom iz 12.st. Slobodno vrijeme i povratak u Sankt Peterburg. Noćenje 7.

8) subota SANKT PETERBURG

Doručak. Jutarnji obilazak posjet groblju manastira (Lavra) Aleksandar Nevsky. Ovdje leže: Čajkovski, Dostojevski, Šiškin, Glinka, Musorgski, Borodin i Rimski-Korsakov. Groblje nije preveliko poput Pere Lachaise u Parizu, već ima notu intimnosti. U blizini je crkva s manastirom (ulaznica se naplaćuje). Za one koji to hoće, odlazak do kuće-muzeja F.M. Dostojevskog (Muzej Dostojevskog) u blizini kojeg se nalazi Vladimirski sabor, crkva s ikonom Blažene Djevice Marije. Fakultativna plovidba kanalima i pod mostovima veličanstvene Venecije sjevera. Slobodno poslijepodne i večer. Noćenje. 8

9) nedjelja CARSKO SELO (PUŠKIN) – SPLIT

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Putovanje u Sankt Petersburg upotpunjujemo izletom u obližnje carsko selo Puškin. Obilazimo Dvorac Katarine Velike koja je za života slavne carice bila uz palaču Aleksandra I. carska rezidencija. Park palače pruža užitak šetanja pokraj jezera, kanala, paviljona, mostova i fontana. Unutrašnjost je tako grandiozna i raskošna da ostavlja bez daha! Slobodno vrijeme za ručak. Ako bude vremena odlazak u Pavlovsk – ruski Versailles. Carski okrug u kojemu doživljavamo snagu i raskoš Ruskog carstva. Velika palača, ljetna rezidencija okružena slikovitim parkom koju je podigao Petar Veliki. Šetnja pokraj brojnih fontana, kaskada, kipova i paviljona. Vožnja prema zračnoj luci. Prijava na let. Carinske, granične i sigurnosne provjere. Let Sankt Peterburg – Zagreb 18:50/20:45. Let Zagreb – Split 22:05/22:50. Naše putovanje u Rusiju i Baltik završava.

Cijena putovanja “ BALTIK i RUSIJA ”:

  • 9.500,00kn - (cijena s popustom) koja vrijedi za one koji cjelokupnu uplatu vrše najkasnije do 30 dana prije polaska na žiro-račun Agencije
  • 9.975,00kn - (redovna cijena) za one koji najmanje 60% cijene uplaćuju prije polaska, a maksimalno 40% plaćaju s odgodom koristeći CC

Načini plaćanja putovanja:

Prilikom prijave za putovanje u Baltik Rusija uplaćuje se iznos rezervacije u iznosu od 1.500,00 kn. Preostali dio plaća se obročno ili jednokratno, a najkasnije do 30 dana prije polaska. U slučaju uplate paket aranžmana bez popusta korisnik može dio uplate izvršiti s odgodom plaćanja: terećenjem kreditne kartice najkasnije 15 dana prije polaska na 1-6 dodatnih mjesečnih obroka, a za maksimalno 40% cijene aranžmana.

Cijena putovanja BALTIK i RUSIJA uključuje:

Prijevoz udobnim turističkim autobusom na relacijama koje su navedene u programu putovanja Makedonija i Albanija iz Splita, smještaj u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s doručkom, pratitelja skupine tijekom putovanja, lokalne vodiče gdje su propisani, osiguranje putnika od nesretnog slučaja, osiguranje od profesionalne odgovornosti, te polica jamčevine za turističke paket aranžmane. Za sve putnike, bez obzira na mjesto ukrcaja, vrijedi ista cijena.

Cijena putovanja BALTIK i RUSIJA ne uključuje:

Obvezne pristojbe zračnih luka koje na dan objave putovanja Baltik Rusija iznose 2.490,00 kn, vizu za Rusiju, smještaj u jednokrevetnoj sobi (doplata iznosi 2.650,00 kn), osobne troškove, fakultativne izlete, paket ulaznica za znamenitosti koje se obilaze u sklopu aranžmana (uplata na licu mjesta), usluge koje nisu navedene u rubrici ‘cijena uključuje’, dopunsku policu putnog osiguranja (zdravstveno osiguranje i osiguranje od rizika otkaza 350,00 kn / uplata isključivo prilikom prijave za putovanje)

Napomene:

(1) Agencija nije odgovorna za kašnjenje zrakoplova (2) putovanje se realizira za najmanje 25 prijavljenih putnika (3) putovanje se organizira pod uvjetima koji su definirani ‘općim uvjetima organizacije turističkih paket aranžmana’ turističke agencije Destinations F-tours d.o.o. (4) agencija obavještava prijavljene putnike o statusu putovanja (otkazano ili garantirano) najkasnije 7 dana prije polaska (5) u slučaju značajnog porasta cijena na svjetskom tržištu ili promjene tečaja HRK prema USD ili EUR većem od 5% u odnosu na tečaj na dan objave paket aranžmana turistička agencija Destinations F-tours d.o.o. zadržava pravo korekcije cijene (6) cijena pristojbi zračnih luka definira se na dan izdavanja zrakoplovnih karata, a u slučaju više cijene od one koja je navedena na programu puta putnik plaća razliku (7) datum objave paket aranžmana ‘putovanje Baltik Rusija’ je 19.01.2018.

Pročitano 712 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 09 Svibanj 2018 13:03

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak 
09:00h - 17:00h

Informacije

OIB: 05871616331
IBAN: HR40 2340 0091 1107 4369 6 kod PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d.
SWIFT/BIC: PBZGHR2X IDK HR-AB-21-060333584